اسانس نعناع منحصر به فرد یکی از مواد موثر و کاربردی در جهان امروز است که در بسیاری از صنایع غذایی و دارویی به کار گرفته می شود.
اسانس نعناع منحصر به فرد
در جوامع امروزی عصاره ها و اسانس های طبیعی جایگاهی ویژه ای گرفته اند و بسیاری از پژوهشگران و محققان به آن توجه ویژه ای دارند به گونه ای که امروزه اکثر تولید کنندگان غذا و دارو بیشتر از اسانس های طبیعی و پودر دارچین گلها در محصولات خود استفاده می کنند.
یکی از گیاهان معطر و خوش عطری که در طبیعت به وفور یافت می شود و پر از خواص دارویی است، گیاه نعناع می باشد. از این گیاه به روش های گوناگون استفاده می کنند که یکی از آن ها تهیه اسانس نعناع خوب و منصر به فرد است. اسانس نعناع به دلیل طعمی خوبی که دارد و همچنین به خاطر فواید زیادی که در خود جای داده است استفاده از آن در بین خانواده افزایش یافته است و اکثرا به صورت روزانه مصرف می کنند.
ارزش غذایی اسانس نعناع منحصر به فرد
همان گونه که گفته شد این گیاه سرشار از مواد ارزشمند است که دلیل آن وجود مواد معدنی داخل است که در این جا به مواد معدی اشاره می کنیم:
- آهن
- روی
- سدیم
- پتاسیم
- منگنز
- سلنیم
- کولین
- ریبوفلاوین
- پانتوتنیک اسید
- کامفن
- منتول
- و…
کارایی اسانس نعناع منحصر به فرد
- پایین آورنده فشار خون و کلسترول خون
- افزایش دهنده شیر مادر
- رفع خستگی
- افزایش اشتها
- درمان ورم معده
- کمک به هضم بهتر غذا
- درمان دل پیچه
- رقیق کننده خون
- آرام کننده
- درمان کننده کم خوابی و بی خوابی
- و…
دلیل تهیه اسانس گیاهی بخصوص نعناع منحصر به فرد
بر اساس گزارشات سازمان بهداشت جهانی، اکثر مردم دنیا برای درمان بیماری های خود از دارو هایی با ریشه گیاهی استفاده می کنند. همچنین یک چهارم دارو های تولید شده در جهان از گیاهان طبیعی تهیه می شود. گیاهان به کار رفته در دارو ها یا صورت مستقیم در کارخانه عصاره گیری می شود یا از اسانس آن استفاده می کنند که کاربرد اسانس در صنایع دارویی بیشتر است.
دلیل افزایش استفاده از گیاهان طبیعی و پودر دارچین گلستان به خاطر عوارض کم آن ها نسبت به دارو های شیمیایی است.
اسانس ها دسته ای از روغن های فرار هستند که خاصیت گیاهی دارند و شامل ترکیبات شیمیایی سنگین، فرار و چرب می باشند. در واقع دلیل بوی خوش از اندام های برخی گیاهان یا مزه آن ها بدلیل وجود این اسانس ها می باشد. اسانس ممکن است بطور مستقیم توسط پروتوپلاسم گیاه که به شکل تجزیه مواد رزینی سلول ها یا هیدرولیز گلوکزیدها حاصل می شود بوجود آید .
محل تشکیل و جایگزینی روغن های فرار در گیاهان به تیره های مختلف بستگی دارد. به عنوان مثال در گیاهان تیره نعناع ، اسانس ها در تارهای ترشح کننده گیاه و در چتریان در لوله های روغنی و در گل محمدی در گلبرگ و … قرار دارد.
وزن مخصوص اسانس کمتر از آب می باشد و به جز مواردی کم ، بر روی آب مانند لکه های چربی قرار می گیرند. اسانس به علت تبخیر در اثر مجاورت هوا در ظرف های سر بسته نگهداری می شود . در حالت عادی کلیه ی روغن های فرار به اسانس ها معروف هستند.
در زیر روش های تهیه اسانس نعنا خوش عطر بیان می شود.
تهیه اسانس نعناع منحصر به فرد
اصولی ترین روش تهیه اسانس ها و طعم دهنده ها همچون طعم دهنده کالباس لیونر تقطیر کردن است. برای تهیه اسانس نعنا منحصر به فرد از سه نوع تقطیر کردن استفاده می کنند: آّب، بخار و آب، بخار مستقیم.
برای تولید اسانس نعناع ابتدا بخار را از گیاه عبور می دهند. سپس بخار، اسانس گیاه نعناع را در حالت تعلیق نگه میدارد (یعنی قطره های اسانس در بخار ترکیب نمی شوند بلکه به صورت قطره های روغن تولید می شوند.) وقتی که بخار سرد شود اسانس به حالت مایع در می آید و اسانس آماده می شود و پس از مدتی به بازار عرضه می شود.
خیلی خوب
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.