اسانس زیره سبز صادراتی به عنوان یکی از برترین محصولات با قابلیت فروش داخلی و نیز صادراتی یکی از محصولات تولیدی ماست که در کیفیت بالا و آنالیز معتبر ارائه می شود. رتبه ایران در تولید زیره 3 و سطح زیر کشت نزدیک 20000 هکتار است که آینده فروش اسانس زیره سبز را می تواند درخشان کند.
مشخصات ظاهری زیره سبز
گیاه زیره سبز به صورت بوته ای و با ارتفاعی در حدود 0.5 متر می روید. این گیاه دارای ساقه ای منشعب و ریشه هایی بلند و باریک و به رنگ سفید می باشد.
شکل برگها شبیه نخ و باریکه هایی با بریدگی های بسیار است که روی ساقه قرار گرفته اند. گیاه زیره سبز به گلهای کوچک و سفید و صورتی شکلی تزیین شده است. میوه این گیاه به شکل دوک با طول 5 میلی متر با رنگ سبز کم رنگ و در برخی موارد مایل به خاکستری می باشند که عطر بسیار دلپذیری دارند. البته لازم به ذکر است سایر قسمت گیاه از جمله ساقه ها نیز چنین رایحه ای را دارند.
قطب های تولید زیره سبز و فروش اسانس زیره سبز در ایران
گرچه در ضرب المثل های عامیانه زیره را به کرمان نسبت داده اند اما رویشگاه زیره سبز عمدتا استانهای زیر است:
- استان تهران
- استان کرمان
- استان سمنان
- استان خراسان رضوی به ویژه شهرستان سبزوار و سرخس
و…
رویش زیره سبر یا به صورت خودرو و یا به صورت کشت شده و در سطح وسیع می باشد. این قطب ها الزاما نشان دهنده های بهترین مراکز اسانس گیری و فروش اسانس زیره سبز صادراتی نمی باشند. بلکه عمدتا شهرهای صنعتی نظیر کاشان، اراک و تبریز به تولید اسانس می پردازند.
مهمترین خواص زیره
مصرف زیره به عنوان یکی از مهمترین گیاهان از دیرباز در کشور ما مرسوم بوده است . خواص زیره بسیاراست که در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره می کنیم:
- خاصیت تسکین دهندگی
- خاصیت ضد عفونی کنندگی
- تقویت قوای جنسی
- خاصیت ضد نفخ
- تقویت کننده معده
- خاصیت شیرافزایی
- خاصیت آنتی اکسیدانی
و…
باید توجه شود علارقم مفید بودن مصرف دم کرده یا اسانس زیره برای خانم های شیرده که می تواند باعث افزایش شیر و جلوگیری از نفخ معده نوزاد و دردهای کولیکی معده شود مصرف اسانس زیره و یا جوشانده آن در دوران بارداری باید با احتیاط انجام شود چون خطر سقط وجود دارد.
تفاوت زیره سبز و زیره سیاه
زیره سبز با زیره سیاه شباهت ظاهری در شکل دارند و به نظر می رسد که تنها در رنگ متفاوت هستند. اما این دو گیاه به لحاظ گونه و جنس تفاوت هایی دارند.
از آنجاییکه ترکیبات اسانس زیره سبز با اسانس زیره سیاه فرق دارد به همین دلیل اثرات دارویی متفاوتی هم دارند.
تفاوت عطر اسانس زیره سبز با اسانس زیره سیاه خود موید تفاوت در ترکیبات آنهاست بنابراین در میزان مجاز مصرف ، زیره سبز و زیره سیاه یکسان نیستند. به گونه ای که می توان مقدار مصرف زیره سیاه را چندین برابر زیره سبز دانست.
حداکثر میزان مجاز مصرف خوراکی زیره سبز را در حدود یک گرم در هر نوبت می توان دانست.
مهمترین ترکیبات زیره سبز
دانه های این گیاه حدود 5 درصد اسانس زیره ، 22 درصد چربی، اسیدهای آمینه آزاد، فلاونوئیدهای گلوکزیدی مثل مشتقاتی از آپی ژنین و لوتئولین را شامل می شود.
لازم به توجه است که آسیاب کردن دانه ها می تواند میزان استحصال اسانس زیره سبز را کاهش دهد.
اسانس زیره سبز صادراتی و مرغوب باید شامل میزان مشخصی کومین آلدهید و پارامنتن باشد. همجینن رایحه خوش و تازه ای داشته باشد.
از دیگر ترکیبات اسانس زیره سبز می توان به هیدروکربن های منوترپنی و سس کویی ترینی اشاره کرد.
آیا اسانس زیره سبز سمی است؟
تمامی اسانس های گیاهی علارقم مفید بودن، نیاز به دقت در میزان مصرف دارند. اسانس زیره خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی دارد . همچنین ترکیبات آن در غلظت های بالا می تواند خاصیت ضد سرطانی ایجاد کند. با این حال لازم است در مصارف خوراکی حتما دوز مصرف رعایت شود چون ممکن است برای برخی افراد حساسیت زا باشد.
دوز مصرف زیره چنانچه قبلا هم ذکر شد در هر نوبت بهتر است در حدود 10 عدد باشد که این میزان در خصوص اسانس زیره سبز حداکثر تا 0.2 سی سی مجاز می باشد.
چطور اسانس زیره اصل را بشناسیم؟
شاید برای مشتریان این سوال اهمیت بسیاری داشته باشد که اسانسی که تهیه می کنیم اصل است یا تقلبی؟ واقعیت این است که با توجه به تولید کنندگان مختلفی که در ایران وجود دارد این امر روال دارد. تولیدکنندگان اسانس در ایران به غیر از شرکت های معتبر، بعضا دست به تقلب و دستکاری ترکیبات اسانس به منظور سود بیشتر می کنند و این امر به ویژه در اسانس های با کیفیت نظیر اسانس زیره سبز صادراتی به چشم می خورد.
می توان گفت علاوه بر مهارت های تجربی تنها راه شناخت یک اسانس با کیفیت رجوع بع آزمایشگاه های قابل اعتماد و انجام تست می باشد. این موضوع در مورد فروش اسانس زیره سبز نیز صادق است.
نحوه سفارش اسانس زیره سبز صادراتی
با توجه به اینکه اسانس های گیاهی در بازار بسیار مستعد این موضوع هستند که خالص نباشند. خرید از مراکز غیر معتبر به هیچ وجه توصیه نمی شود.
معمولا روال کار در فروش اسانس زیره سبز صادراتی این صورت است که در خریدهای عمده به ویژه زمانی که مقصد خرید یک کشور خارجی باشد. نیاز هست سمپل اسانس زیره دریافت شود. سمپل به همراه آنالیز معتبر برای مشتری ارسال می شود و چنانچه فاکتورهای ظاهری و آزمایشگاهی مورد تایید مشتری قرار گیرد، سفارش انجام می گیرد.
مجموعه عطر و طعم چاشنا با بهره گیری از بالاترین و به روز ترین متد اسانس گیری اقدام به تولید اسانس های گیاهی نموده و آنها را با بالاترین کیفیت ممکن در اختیار مشتریان داخلی و خارجی قراتر می دهد.
همچنین چاشنا به عنوان یکی از برترین تولید کنندگان و وارد کنندگان طعم دهنده های صنایع غذایی به شمار می رود.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.